“PARADOXAAL LEIDERSCHAP”

Het leiding geven aan verschillende type mensen vereist al veel van ons schakelvermogen. Onze effectiviteit hangt sterk af van hoe goed we onze aanpak afstemmen op de persoon in kwestie. De een blokkeert als hij wordt uitgenodigd om open en creatief mee te denken, de ander droogt helemaal uit in een structuur waar alles al vooraf is uitgedacht; bij de een moet je steeds je persoonlijke waardering uitspreken, de ander haalt al zijn motivatie uit het werk zelf… Maar ook het aansturen van een team, afdeling of organisatie vereist continu balanceren. Je wilt meer structuur aanbrengen, maar hoe vermijd je te verzanden in bureaucratie, of je wilt juist meer ondernemerschap stimuleren, hoe vermijd je dat de initiatieven alle kanten opschieten? Hoe kun je beide tegenpolen (bijv. richtlijnen en vrijheid) met elkaar verzoenen? En met tegenpolen is nooit iets wat het lijkt. Soms moet je juist naar links sturen om rechts uit te kunnen komen.

Leiderschap bestaat niet uit lineaire ‘of/of’-keuzes maar zit in het subtiele spel van doseren en combineren van beide. Fons Trompenaars stelt op basis van onderzoek vast dat de kern van succesvol leiderschap bestaat uit het op een hoger niveau verenigen van tegenstellingen en dat de competentie om dilemma’s te verzoenen het belangrijkste kenmerk is dat succesvolle van minder succesvolle leiders onderscheidt (Fons Trompenaars, management dilemma’s, Business Contact, 2004). Ook McKinsey & Co bevestigt in een recent onderzoeksrapport het belang van het omarmen van paradoxen voor business succes (Colin Price, ‘Leadership and the art of plate spinning’, McKinsey Quarterly, November 2012)

Voor wie is de workshop bedoeld?
Deze workshop is bedoeld voor leiders, managers en beleidsmakers, die optimaal gebruik willen maken van de kracht van tegenpolen in hun team of organisatie. Waar de workshop ‘Balanceren voor professionals’ gericht is op het creëren van balans in je eigen werkstijl, gaat de workshop ‘Paradoxaal leiderschap’ over het creëren van de voorwaarden voor balans in je omgeving.

Welke vragen komen aan bod?

  • Hoe kies ik voor elke business uitdaging een evenwichtige ‘en/en’-aanpak?
  • Hoe zorg ik dat mijn team, afdeling of organisatie zich ontwikkelt op een gelijkmatige, duurzame en (kost)efficiënte manier, en niet via bruuske slingerbewegingen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat in mijn organisatie een creatieve spanning kan ontstaan tussen tegenpolen die leidt tot nieuwe ideeën of een betere samenwerking?
  • Hoe vermijd ik dat er altijd weer polarisatie ontstaat tussen bepaalde afdelingen en bedrijfsonderdelen, met een heleboel onproductieve ruis als gevolg?
  • Hoe zorg ik voor een werkomgeving in balans waar medewerkers zich op verschillende vlakken kunnen ontplooien en op verschillende manieren kunnen bijdragen aan het resultaat?
  • Hoe kan ik paradoxale interventies inzetten als het niet lukt om op een rechtlijnige manier mijn doelen te bereiken?

Wat brengt deze workshop je?
In deze workshop leer je hoe je mensen, processen en systemen op een gebalanceerde manier aanstuurt, hoe je de delen van je organisatie beter laat samenwerken, hoe je een creatieve spanning tussen tegenpolen inbouwt, hoe je je organisatie wendbaarder en innovatiever kunt maken, hoe je meer het ruimere potentieel van je medewerkers kunt aanboren… Je leert in deze workshop hoe je als leidinggevende de voorwaarden kunt creëren voor je medewerkers om op een gebalanceerde en creatieve manier met tegenpolen om te gaan.

Wat houdt de workshop in?
We reiken je een begrippenkader en een methode aan, die je op eigen praktijkcases toepast. Je werkt in kleine groepjes, soms met deelnemers met een verschillende achtergrond of uit totaal verschillende sectoren. Dit kan ook de basis zijn voor wederzijdse coaching en/of intervisiegroepjes.

Print deze pagina