WORKSHOPS

Ivo Brughmans geeft samen met een aantal partners workshops en leertrajecten over het effectief omgaan met polariteiten. Het doel is om bewust te worden van de werking van polariteiten in je leven en werk en te leren hoe je soepel kunt schakelen tussen tegenpolen. Dit houdt in dat je de werking van polariteiten leert (her)kennen, dat je je meer bewust word van hoe je als persoon en als organisatie met polariteiten omgaat (en welke andere benaderingen er mogelijk zijn naast de extremen en het compromis), dat je de kracht van beide kanten van de medaille leert ontdekken en waarderen, dat je contact leert maken met de tegenpolen in jezelf die je minder goed kent of die je hebt weggedrukt, dat je soms de grenzen ervan opzoekt, dat je ze tenslotte leert beheersen en ermee leert spelen. Allemaal in een veilige en goed omkaderde ‘exploratie-omgeving’. Het komt er op neer dat je niet meer de speelbal bent van je polariteiten, maar dat je zelf ook daarin kunt kiezen en dat je je tegenpolen ook naargelang de situatie kunt inzetten om je persoonlijke of professionele doelen beter te bereiken.

We organiseren zowel workshops en leertrajecten die gericht zijn op louter persoonlijke ontwikkeling als workshops die gericht zijn op professionele en leiderschapsontwikkeling. Uitgangspunten zijn dezelfde, maar de klemtonen liggen iets anders. Bij persoonlijke ontwikkeling is alles gefocust op het ontdekken en leren spelen met je eigen polariteiten en hoe je hierdoor andere accenten in je leven kunt leggen. Bij workshops voor professionele en leiderschapsontwikkeling vertrekken we eveneens van de persoonlijke ontwikkeling maar gaan dan een stap verder door ook te kijken wat het effect is van polariteiten op de werking van organisaties en hoe je de kracht van polariteiten kunt benutten om je werk, je team of je organisatie effectiever te maken. Onze filosofie is dat je alle verandering begint bij jezelf en dat je niet effectief met de polariteiten van teams, organisaties of systemen kunt werken, als je niet je eigen polariteiten goed kent en er goed mee kunt omgaan. In de workshops wordt er enerzijds een conceptueel kader aangereikt en anderzijds gewerkt met concrete belevingsoefeningen vanuit de eigen ervaring.

Meer informatie over de inhoud en de opzet van de workshops vind je op onderstaande links:

In company workshops en leertrajecten voor organisaties worden uiteraard altijd op maat gemaakt – zowel qua inhoud als tijd – en afgestemd op de specifieke behoeften en ontwikkeldoelen van de organisatie en de specifieke interesses van de doelgroep. Je kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen voor een verkennend gesprek.

Voor meer informatie hierover zie: https://paradoxaalleiderschap.com/inspiratiesessies/

Print deze pagina